PTSD

Et traume kan beskrives som følelsesmæssige eller psykiske skader, ofte som følge af en ekstremt stressende eller/og livstruende situation. Da virkningerne er meget chokerende og alvorlige, kan overlevende fra traumer have svært ved at tilpasse sig deres normale liv. Dette kan opleves på forskellige måder såsom angst eller panikanfald, at man føler sig fjern fra andre, eller at man føler vrede, skyld, manglende tro på fremtiden eller har pinefulde drømme eller flashbacks, hvor den traumatiske hændelse bliver genoplevet.

Sådanne uønskede følelser og tanker kan gøre hverdagen meget vanskelig og mindske personens funktionsevne. De kan hæmme eller ødelægge ens relationer, arbejde, hjemlige liv eller ens kontakt med livet.

PTSD kan være meget smertefuldt og det kan vare meget lang tid, nogle gange år, og det kan gentage sig uventet. Det skal dog understreges at det er almindeligt at man reagerer efter et traume, men hvis du føler dig belastet af symptomerne ovenfor specielt i længere tid, er det bedst at konsultere en terapeut.

I dag er der gode behandlingsmuligheder til rådighed for PTSD. Med hjælp fra en terapeut, kan du udvikle færdigheder, der hjælper dig med at håndtere fortiden og de uønskede fornemmelser, der opstår, og endelig komme videre med dit liv.