Overspisning

Overspisning er en ukontrollabel trang til at spise enorme mængder af mad, også selv når du ikke er sulten. Når du begynder at overspise, vil du føle at det er umuligt at stoppe. Sådan ukontrolleret spisning truer ikke kun dit helbred ved at øge din vægt, men det skaber ofte også følelsesmæssige ubalancer såsom skyld, skam og depression.

 Overspisning kan være en måde til at undertrykke fysisk og psykisk smerte eller ubehagelige følelser og tanker på. Det er nødvendigt at forstå de motiver, der opfordrer dig til at overspise for at stoppe det.

Overspisning kan behandles ved terapi. Terapi lærer dig, hvordan du holder styr på din kost og ændrer usunde spisevaner. Terapien lærer dig også, hvordan du ændrer den måde, du tackler hårde situationer på. Med hjælp fra din terapeut, kan du kigge på dine relationer til venner og familie og foretage ændringer i problemområder. I de fleste tilfælde, når den følelsesmæssige spænding er afklaret, mindskes overspisningsproblemerne.

Overspisere kan opfordres til at få hjælp gennem terapi. Når du opnår følelsesmæssig balance gennem sessionerne, vil du mest sandsynligt opleve at dine spisevaner vil ændre sig og forbedres i overensstemmelse hermed.