Depression

Fra tid til anden oplever vi alle op-og nedture i vores liv. Det er almindeligt at reagere med sorg over for konflikter, modgang og skuffelser. Nogle mennesker beskriver deres følelser af sorg og skuffelse som depression, men depression er langt værre end det. Mange mennesker oplever depressionen som om de “befinder sig et sort hul”; det viser intensiteten af deres situation.

Intense følelser af sorg, ulykkelighed, meningsløshed, mangel på motivation og energi, irritation og tilbagetrækning fra det sociale liv er de generelle tegn på depression. Mennesker der lider af depression har søvnforstyrrelser, koncentrationsbesvær og manglende eller øget appetit. De har svært ved at overkomme daglige aktiviteter, og de kan ikke kontrollere deres negative tanker.

Store livsforandringer eller voldsomme følelsesmæssige oplevelser, såsom tab af en elsket person, skilsmisse, arbejdsløshed, ulykker eller overfald kan ”ryste” os, og sommetider kan det føre os ud i en depression. Undertiden viser depressionen sig først lang tid efter sådanne begivenheder, og nogle gange kan tilstanden vende tilbage gang på gang.

Hvis du ønsker at få kontrol over depressionen og befri dig selv fra symptomerne, kan du nyde godt af terapien. Her kan du lære værktøjer til at håndtere de uønskede følelser og få dit tidligere funktionsniveau tilbage. Disse værktøjer kan ikke blot hjælpe dig til at få en mere konstruktiv tilgang til dig selv og livet, men også til hvordan du undgår tilbagefald til depressionen.